بیم و امیدهای آبی کشاورزان

ساخت وبلاگ

بیم و امیدهای آبی کشاورزان

تاریخ درج : پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۶

شماره روزنامه:  اصفهان زیبا 1396/02/21  (شماره 2925)

استمرار جریان زاینده رود تا پایان خردادماه برای تامین آب کشاورزان درهاله ای از ابهام قراردارد

 از آن روزی که خشکسالی سایه سنگینش را به اصفهان و زاینده رودش تحمیل کرده، جریان دوباره زاینده رود بدون حاشیه نبوده است. چه آن زمان که دیده اصفهانی‌ها به این رودخانه قدیمی و خاطره انگیز دوخته می‌شود و چه آن زمان که مرگ دوباره‌اش حاشیه برانگیز! هرازچندگاهی مدیران استان های بالادست برای این میراث بی‌رمق  نصف جهان خط و نشان می‌کشند و گاهی اوقات نیز زمان باز و بسته شدن دریچه‌های سد و مقدار آب رهاسازی شده حاشیه‌ساز می‌شود!   

مدیرعامل کانون خبرگان کشاورزی اصفهان معتقد است، ۴۰ درصد آب تحویلی به کشاورزان شرق در مسیر هدر می‌رود. اسفندیار امینی پیش از این در مصاحبه با ایمنا گفته بود، « اگر میزان آب کشاورزان شرق را در سد زاینده رود محاسبه کنند، درصد قابل توجهی از کشت به ثمر نخواهد رسید»، در حالی که بنا بر اعلام قبلی معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان  قرار شده بود زاینده رود برای مدت دوماه و تا اواسط خردادماه جاری باشد،

اما رییس انجمن حمایت از کشاورزان و عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان نظر دیگری دارند.

حسین محمدرضایی، رییس انجمن حمایت از کشاورزان اصفهان که در سال های اخیر پیگیر حقوق کشاورزان اصفهانی است، معتقد است که زاینده رود باید تا پایان خردادماه باز باشد. محمدرضایی البته برای این خواسته کشاورزان دلایلی دارد. وی در گفت‌و‌گو با اصفهان زیبا عنوان می‌کند: «بارش‌ها در حوضه کوهرنگ در سال آبی 95-96 تا به امروز فراتر از میانگین بلند مدت گزارش شده است، ضمن اینکه به خاطر کمبود آب در پاییز سال قبل، کشاورزان با تاخیر سه ماهه آب تحویل گرفتند که این موضوع  روی کشت گندم اثر بدی داشت».

این مقام مسوول در ادامه با بیان اینکه 80 درصد کشت شرق به گندم اختصاص دارد، عنوان می‌کند: «با خنک شدن هوا در فروردین و اردیبهشت ماه و با توجه به تاخیر سه ماه تحویل آب در سال گذشته، لازم است آب تا پایان خرداد ماه جاری باشد».

محمدرضایی همچنین اضافه می کند: «گندم‌کاران تنها یک‌بار در سال می توانند کشت کنند. برای برداشت نهایی و باکیفیت هم لازم است به اصطلاح «آب آخر» به مزارع وارد شود؛ چراکه در غیر این صورت گندم و آرد بی‌کیفیت می شود و زحمت یک سال کشاورزان از بین خواهد رفت».

او عنوان می کند: «قرار است در اوایل خردادماه جلسه کمیته پنج نفره برگزار و در این خصوص تصمیم‌گیری شود». رییس انجمن حمایت از کشاورزان اصفهان با بیان اینکه برای آب کشت پاییزه نیز باید به فکر بود، تاکید می کند: «در صورتی که «آب آخر» تامین نشود و کشاورزان به محصول مناسبی دست نیابند، احتمال بروز  اعتراض از سوی این صنف وجود دارد».  او با بیان اینکه زمان بندی بازبودن آب در آخرین جلسه کمیته پنج نفره تصمیم گیر آب استان مصوب شده است، ادامه می‌دهد: «تمدید این زمان به تصمیم این کمیته و مدیر کل دفتر مدیریت به هم پیوسته منابع آب حوضه‌ زاینده‌رود بستگی دارد».

محمدرضایی در پایان به نکته مهمی اشاره می کند و می‌گوید: «گندم‌کاران آبی بیشتر از نیاز واقعی ندارند؛ چرا که آب زیاد نه تنها مثمر ثمر نیست، بلکه گندم را خراب هم می‌کند».

در عین حال معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای اصفهان در گفت و گو با ایمنا در پاسخ به این سوال که به دنبال افزایش بارش‌ها و حجم سد زاینده‌رود، آیا رودخانه زمان بیشتری در شهر جاری خواهد ماند یا خیر، گفت: با افزایش ورودی سد زاینده رود، سعی در ذخیره بیشتر آب در پشت سد داریم و مطابق تصمیم قبلی دریچه های سد تا اواسط خرداد ماه برای کشاورزی شرق اصفهان و جریان رودخانه در شهر اصفهان باز است.

علی بصیرپور ضمن تاکید بر اینکه با وضعیت بارش های کنونی امسال، به لحاظ تامین آب شرب در اصفهان مشکلی نخواهیم نداشت، بیان داشت: از سوی دیگر آب بخش کشاورزی استان اصفهان نیز مطابق اعداد تعیین شده (معادل ۵۲۶ میلیون مترمکعب) تحویل داده می شود. هر چند بنا بر اعلام معاون آب منطقه ای اصفهان از حیث تامین آب آشامیدنی در با مشکلی مواجه نیست، اما باید منتظر ماند و دید کمیته پنج نفره تصمیم گیر برای استفاده بهره برداران از آب زاینده رود با حضور مدیرعامل آب منطقه ای استان، نمـاینده استــاندار، فرمــاندار اصفهــان، نماینده کشاورزان و نماینده جهاد کشاورزی اصفهان چه تدبیری برای زاینده رود خواهد اندیشید.

 http://www.isfahanziba.ir/node/44356

 

انجمن حمایت از کشاورزان ......
ما را در سایت انجمن حمایت از کشاورزان ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : aanjoman-agri9 بازدید : 106 تاريخ : دوشنبه 25 ارديبهشت 1396 ساعت: 15:08